Thursday 28 June 2012

Paj på klippor

"Anna, du är så...HEMMA!" utbrister Johanna när jag langar upp rabarberpajen på klippan i solnedgången. Hemma eller huslig eller rastlös, det är frågan. Improviserade fram denna paj igår och försökte att göra den lite low carb. Hackade mandel, hasselnötter och blandade med cocos, fibrex, lite dinkelgryn, jordnötssmör, solroskärnor, linfrön och smör. I botten rabarber, några hallon, lite potatismjöl och stevia som sötningmedel. Skulle nog varit lite mer generös med den för den blev inte jättesöt. Men GOD måste jag säga! Och här slutar inte husmodersskillsen, utan jag gav mig på att göra en egen vaniljsås, utan socker. Vilket visade sig vara väldigt lätt. Utick från det här och vispade ett ägg med en nypa vaniljpulver och nån matsked honung i 5-10 minuter. Vispade grädde ganska hårt i en annan bunke. Blandade ihop och voila, en vaniljsås, som dock blev mer åt grädd-hållet än "sås" men mycket god smak. 














No comments:

Post a Comment