Monday 9 April 2012

Slott, skottar och solig söndag


Jag fascineras löjligt mycket av gamla slott och gammal historia. Och när utflykt står på schemat brukar jag alltid lyckas styra den till något slags slott eller ruin. I helgen kunde ännu en historisk plats prickas av på listan. Vi åkte till Tjolöholm. Har varit där tidigare men det var alldeles för många år sedan för att jag skulle minnas. 

Halland är så vackert. Bara ett par mil utanför Göteborg och slätterna breder ut sig, kor betar här och där och gamla fina torp svischas förbi. Det är kanske här man skulle köpa sig ett fritidshus nån gång i framtiden? Bohusdrömmar börjar få konkurrens. 

Guidad slottsvisning och skotten i gänget blev försedd med ett häfte på engelska så han kunde hänga med. Det var lite kul att släkten som låtit bygga slottet hade kopplingar till just Skottland. Intressant historia men inte så fruktansvärt gammal. Den familj som bott längst tid i slottet bodde där under tidigt 1900-tal. Men ändå. Vackra rum, sagolik natur, vattnet precis nedanför. Tänker definitivt åka dit och bada i sommar.










No comments:

Post a Comment