Sunday 21 October 2012

Lammkött

Jag gjorde det igen! En fantastiskt middag. Lagade lammfärs för första gången i mitt liv och denna gratäng blev riktigt god. Kan säkert varieras på många vis. Jag utgick från ett recept på en paj men ändrade en del så den blev LCHF.
 
 
 
Lammfärs
Köttbuljong
Krossad tomat örter
Tomatpuré
Röd paprika
1 Gul lök
3 Vitlöksklyftor
2 mindre squasch
Philadelphiaost
Hård lagrad ost (ganska mycket)
2 ägg
Grädde
Creme Fraiche
Rosmarin, timjan
 
Hyvla squaschen på längden med en osthyvel, fräs i olivolja, ställ åt sidan. Fräs hackad lök och pressad vitlök samt paprika, ställ åt sidan. Stek färsen, häll i buljong och en krossad tomat örter och ganska mycket tomatpuré, krydda med salt, vit- och svartpeppar, massa rosmarin och lite timjan. Häll i lök och paprikan. Olja in en ugnsform. Bred ut nästan ett helt paket färskost i botten. Lägg på några squaschlängder, häll på färsblandningen, på med resten av squaschen och häll över en blandning av ägg, grädde, creme fraiche, salt, peppar och riven hårdost. Putta ev, i några körsbärstomater.
 
 200 grader ca 35-40 min.
 
Enjoy! :)
 


No comments:

Post a Comment