Thursday 27 September 2012

LCHF-bröd

Fick tips om detta fantastiska LCHF-bröd av Johanna och har nu bakat det två gånger. Så lätt och så gott. Det blir som en limpa. Första gången hade jag torkad timjan och rosmarin i men denna gången körde jag brödkryddor. Try it! Receptet kommer härifrån där det även står hur man kan variera om man inte gillar att hittepå själv. Jag använde kesella.



100 g mandel
50 g valnötter
50 g sesamfrön
2 msk fiberhusk
1,5 tsk salt
2 tsk bakpulver
1 msk brödkryddor
150 g valfria frön (ex. 50 g solroskärnor, 50 g pumpakärnor, 25 g sesamfrön, 25 g hela linfrön)
250 g kesella 10% (eller turkisk yoghurt eller creme fraiche)
6 ägg 

Gör så här 
Mixa mandel, valnötter och sesamfrön till mjöl och blanda med övriga torra ingredienser i en bunke. Vispa ihop kesellan med äggen i en separat bunke. Blanda allt och låt smeten stå och svälla i ca 10 minuter. Häll upp i en 1,5-litersform (TIPS! klä formen i bakplåtspapper) och grädda i 80 minuter i 175 grader i nedre delen av ugnen. Om man vill kan man lägga på aluminiumfolie efter 30-40 minuter. Låt brödet svalna på galler under en bakduk. Skär upp när brödet svalnat helt.


No comments:

Post a Comment