Sunday 16 September 2012

Getting older

Förra året på min födelsedag bodde jag i Australien. Hade bjudit till kalas i vår stora lägenhet i Main Beach.Och sedan vidare på Salsa-workshop på Shucks nere på gatan med hela gänget. Och min present bestod av ett riktigt bra bidrag till nya salsaskor. Fint det.

I år blev det minst lika lyckat. Omgiven av fantastiska vänner. Dans och sång. Mycket god mat måste jag säga. Bjöd på snittar mest bestående av ost och salami. Gazpacho. Och focaccia. Brödet blev så himla gott så jag delar med mig av receptet för intresserade. Här finns originalreceptet och det lyder:

Ingredienser4 ägg
200 g philadelphiaost
100 g smält smör
2 dl mandelmjöl
2 msk fiberhusk
1 tsk salt
1,5 tsk bakpulver
100 g fetaost
10 gröna oliver
Rosmarin
1 liten rödlök mycket grovt hackad
Havssalt, Olivolja
Beskrivning1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Vispa äggen fluffigt.
3. Tillsätt philadelphiaosten och rör slätt.
4. Tillsätt det smälta smöret och rör om.
5. Blanda alla torra ingredienser och rör ner. Rör till en jämn smet.
6. Häll kakan i en långpanna (ca 15×23 cm).
7. Peta ner hackad fetaost, rödlök och finhackade oliver i smeten.
8. Strö över rosmarin och havssalt. Ringla på olivolja.
9. Grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter.

Jag hade ingen sån liten långpanna så gjorde det i en rund form med löstagbara kanter. Blev perfekt. 





Fixade födelsedagsfrulle till mig själv. Rester från gårdagens buffé och LCHF-pannkaka. Vispade ihop 2 ägg, lite philladelphia, cocosmjöl, riven cocos, salt och lite stevia. Funkade väldigt bra. 

Nu ska jag fortsätta fylla år. Och diska alla rödvinsglas. Och plugga arbetsmiljörätt. Ser fram emot middag hemma med familjen senare. 

LOVE

No comments:

Post a Comment